Zonnepanelen Poeldijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Poeldijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website vind je uitgebreide tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Poeldijk!

zonnepanelen installateur 2685
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2685
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Poeldijk juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.gemeentewestland.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Westland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Westland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Poeldijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Poeldijk kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5575), dan profiteer je al van een korting van €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Poeldijk fluctueren tussen de €5100 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Poeldijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3550 – €4200€390
2297013€5050 – €5650€525
3330016€6100 – €6225€800
4417016€6525 – €6775€910
5459020€6950 – €7150€1010
6501023€7425 – €7925€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Poeldijk lees jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poeldijk is 3130 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Poeldijk?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-poeldijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Poeldijk vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies jij snel en eenvoudig een uitstekende vakman in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Poeldijk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Poeldijk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 2685).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!