Zonnepanelen Rijswijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rijswijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Middels krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze website tref je omvangrijke tips over zonnepanelen kopen in Rijswijk!

zonnepanelen installateur 2281
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijswijk juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.rijswijk.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Rijswijk. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Rijswijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Rijswijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Rijswijk kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een lage rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 500.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rijswijk komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €684 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Rijswijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3550 – €4325€400
2285013€5150 – €5775€550
3333015€5950 – €6275€775
4412018€6475 – €6800€930
5448019€7075 – €7150€1010
6517023€7475 – €7950€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Rijswijk bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijswijk is 2530 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rijswijk?

Puur voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijswijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Rijswijk vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een deskundige leverancier in jouw omgeving. Veel bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Rijswijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Rijswijk.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rijswijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!