Zonnepanelen Leidschendam-Voorburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Leidschendam-Voorburg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze pagina vind je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Leidschendam-Voorburg!

zonnepanelen installateur 2271
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leidschendam-Voorburg april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.leidschendam-voorburg.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Leidschendam-Voorburg
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Leidschendam-Voorburg kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n een half miljoen huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Leidschendam-Voorburg liggen tussen de €5400 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €652,5 (kosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Leidschendam-Voorburg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3625 – €4375€390
2308011€5000 – €5825€550
3322016€6075 – €6050€725
4388017€6425 – €6700€930
5433020€7050 – €7225€960
6499022€7550 – €7950€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Leidschendam-Voorburg achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leidschendam-Voorburg bedraagt 2570 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Leidschendam-Voorburg?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leidschendam-voorburg

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Leidschendam-Voorburg vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vind je vandaag nog een erkende aanbieder in je woonplaats. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Leidschendam-Voorburg.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Leidschendam-Voorburg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een project in je eigen buurt (Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente