Zonnepanelen Wassenaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wassenaar? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze pagina tref je praktische info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wassenaar!

zonnepanelen installateur 2241
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31960 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€204,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wassenaar juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.wassenaar.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Wassenaar. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Wassenaar kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wassenaar
Direct zonnepanelen bestellen? In Wassenaar kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan pak je al €966. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wassenaar schommelen tussen de €4500 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €612 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Wassenaar bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3400 – €4475€430
2284011€5150 – €5775€500
3325015€5900 – €6150€850
4389016€6550 – €6600€950
5456019€6975 – €7200€990
6518022€7525 – €7975€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Wassenaar achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wassenaar is 3370 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Wassenaar?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wassenaar

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wassenaar vergelijken? Via de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een deskundige expert in jouw streek. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de aard van de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Wassenaar.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Wassenaar.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wassenaar op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuidwestelijk deel der gemeente, Noordoostelijk deel der gemeente)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!