Zonnepanelen Voorschoten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Voorschoten? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze website lees je omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Voorschoten!

zonnepanelen installateur 2251
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode2251
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Voorschoten juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.voorschoten.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Voorschoten. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Voorschoten zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Voorschoten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Voorschoten zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 800.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Voorschoten schommelen tussen de €4000 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (tarieven juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Voorschoten is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3550 – €4200€390
2303013€5100 – €5725€625
3338016€6050 – €6025€850
4387016€6525 – €6825€910
5436020€7100 – €7225€1000
6493021€7700 – €8025€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Voorschoten achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voorschoten bedraagt 2920 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Voorschoten?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-voorschoten

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Voorschoten vergelijken? Via onderstaande tips zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Voorschoten.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Voorschoten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Voorschoten op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 2250, 2251, 2252, 2253, 2254).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!