Zonnepanelen Ter Heijde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Ter Heijde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl check je omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Ter Heijde!

zonnepanelen installateur 2684
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2684
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ter Heijde juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.gemeentewestland.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Westland. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Westland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ter Heijde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ter Heijde kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 550.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ter Heijde liggen tussen om en nabij de €4600 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ter Heijde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3525 – €4500€420
2276013€5175 – €5625€525
3359016€5975 – €6075€800
4413016€6350 – €6775€900
5462020€6900 – €7250€970
6503022€7575 – €7900€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Ter Heijde ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ter Heijde bedraagt 3130 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Ter Heijde?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ter-heijde

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ter Heijde vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan heb je snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in je woonplaats. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan erkend zonnepanelen advies in Ter Heijde.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ter Heijde op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 2684).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!