Zonnepanelen Naaldwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Naaldwijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze vergelijker vind jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Naaldwijk!

zonnepanelen installateur 2671
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Naaldwijk april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentewestland.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Westland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Westland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Naaldwijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Naaldwijk kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan pak je al €1139,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 700.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Naaldwijk komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €697,5 (vergoeding april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Naaldwijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3600 – €4375€380
2304011€5300 – €5825€525
3341014€6050 – €6250€825
4406016€6500 – €6800€940
5464020€7000 – €7250€1020
6518021€7425 – €8100€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Naaldwijk achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Naaldwijk is 3130 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Naaldwijk?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-naaldwijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Naaldwijk vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Naaldwijk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Naaldwijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2670, 2671, 2672, 2673).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!