Zonnepanelen Katwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Katwijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je uitgebreide raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Katwijk!

zonnepanelen installateur 2221
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2221
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Katwijk april 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.katwijk.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Katwijk. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Katwijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Katwijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Katwijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Katwijk komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Katwijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3525 – €4500€380
2304012€5275 – €5800€600
3350016€6050 – €6225€725
4410017€6425 – €6800€880
5461020€7075 – €7150€1010
6486023€7650 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Katwijk zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Katwijk bedraagt 2990 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Katwijk?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-katwijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Katwijk vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref je in enkele stappen een deskundige installateur in de regio. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Katwijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Katwijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Katwijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2242).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente