Zonnepanelen Honselersdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Honselersdijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool bekijk je accurate info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Honselersdijk!

zonnepanelen installateur 2675
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2675
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Honselersdijk juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.gemeentewestland.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Westland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Westland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Honselersdijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Honselersdijk kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan bedraagt dit al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 700.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Honselersdijk schommelen tussen de €4700 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €607,5 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Honselersdijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3625 – €4225€380
2305012€5125 – €5875€625
3326014€5900 – €6075€850
4408016€6300 – €6725€940
5446020€7050 – €7175€980
6515022€7500 – €8075€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Honselersdijk tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Honselersdijk bedraagt 3130 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Honselersdijk?

Bij het installeren van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-honselersdijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Honselersdijk vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een uitstekende vakman in jouw omgeving. Sommige bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Honselersdijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Honselersdijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2675).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!