Zonnepanelen s-Gravenzande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in s-Gravenzande? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze tool tref jij uitgebreide toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in s-Gravenzande!

zonnepanelen installateur 2691
 • Lagere maandlasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2691
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Gravenzande april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentewestland.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Westland. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Westland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in s-Gravenzande
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In s-Gravenzande bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5600), dan is het voordeel al €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Circa 700.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in s-Gravenzande zitten vaak tussen de €5100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (onkosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in s-Gravenzande kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3525 – €4350€430
2293013€5100 – €5750€525
3340014€5950 – €6075€775
4408017€6500 – €6675€880
5461020€6900 – €7275€970
6514022€7400 – €8125€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck s-Gravenzande achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Gravenzande bedraagt 3130 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in s-Gravenzande?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-gravenzande

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in s-Gravenzande vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek je zonder problemen een deskundige monteur in je postcoderoos. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in s-Gravenzande.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificering (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in s-Gravenzande op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 2690, 2691, 2692, 2693, 2694).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!