Zonnepanelen Maasdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Maasdijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze tool vind jij bruikbare informatie over zonnepanelen kopen in Maasdijk!

zonnepanelen installateur 2676
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2676
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasdijk juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeentewestland.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Westland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Westland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Maasdijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Maasdijk zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Maasdijk schommelen tussen de €5000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pak ‘m beet 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €609,75 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Maasdijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3675 – €4250€430
2288012€5175 – €5725€625
3343015€5950 – €6275€700
4392016€6375 – €6675€940
5450020€6925 – €7250€980
6519021€7450 – €7800€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Maasdijk ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasdijk bedraagt 3130 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maasdijk?

Puur voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasdijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Maasdijk vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een goede monteur in de buurt. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Maasdijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maasdijk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 2676).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!