Zonnepanelen Waterland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Waterland? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool bekijk je handige details aangaande zonnepanelen kopen in Waterland!

zonnepanelen installateur 1153
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waterland juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.waterland.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Waterland. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Waterland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Waterland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Waterland zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5550), dan is het belastingvoordeel al €1165,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Waterland komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Oxxio betaal je al snel €616,5 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Waterland kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3425 – €4375€440
2309012€5150 – €5850€675
3354016€5925 – €6100€875
4396018€6300 – €6625€900
5466019€6950 – €7275€1020
6500021€7675 – €7850€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Waterland bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waterland bedraagt 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Waterland?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waterland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Waterland vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een uitmuntende monteur in je postcoderoos. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer duidelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Waterland.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waterland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal project (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 1153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente