Zonnepanelen Marken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Marken? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker check je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Marken!

zonnepanelen installateur 1156
 • Minder betalen voor stroom.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1156
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marken maart 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.waterland.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Waterland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Waterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Marken
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Marken kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan is het voordeel al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 800.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Marken liggen tussen de €4700 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (vergoeding maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Marken kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3525 – €4275€380
2282012€5100 – €5700€550
3342015€5975 – €6025€800
4383016€6450 – €6600€900
5463020€6925 – €7200€1030
6516021€7650 – €7925€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Marken zie je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marken bedraagt 3060 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Marken?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marken

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Marken vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref je binnen enkele minuten een professionele monteur in je woonplaats. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer duidelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Marken.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Marken op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal zonne-energie project (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 1156).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!