Zonnepanelen Broek in Waterland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Broek in Waterland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Met een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze website bekijk jij toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Broek in Waterland!

zonnepanelen installateur 1151
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1151
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Broek in Waterland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.waterland.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waterland. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Waterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Broek in Waterland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Broek in Waterland kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 750.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Broek in Waterland zitten vaak tussen de €4200 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Nuon betaal je al snel €627,75 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Broek in Waterland kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3400 – €4350€420
2307012€5075 – €5725€500
3325015€5925 – €6025€725
4396016€6550 – €6700€920
5434020€6950 – €7250€1000
6502022€7425 – €7900€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Broek in Waterland check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Broek in Waterland is 3060 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Broek in Waterland?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-broek-in-waterland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Broek in Waterland vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vergelijk je vandaag nog een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Broek in Waterland.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Broek in Waterland op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1150, 1151).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!