Zonnepanelen Katwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Katwoude? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Op basis van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze tool ontdek je uitgebreide toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Katwoude!

zonnepanelen installateur 1145
  • Hoger rendement dan spaarrekening.
  • Kies voor een beter milieu.
  • Minder afhankelijk van energieleverancier.
  • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1145
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Katwoude juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.waterland.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Waterland. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de royale salderingsregeling.

  • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
  • In de gemeente Waterland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
  • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
  • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Katwoude
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Katwoude zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Katwoude komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Katwoude kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3625 – €4425€380
2306012€5300 – €5875€625
3340015€6050 – €6075€700
4402018€6550 – €6750€940
5447020€6975 – €7225€980
6504023€7625 – €8050€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Katwoude ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Katwoude bedraagt 3060 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Katwoude?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-katwoude

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Katwoude vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk je vandaag nog een goede expert in je woonplaats. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

    Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Beschrijf uw situatie

    Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

  3. Beschrijf de opdracht

    Beschrijf expliciet het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Katwoude.

  4. Overige gegevens invullen

    Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

  5. Offertes naast elkaar zetten

    Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

  • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
  • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
  • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Katwoude op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 1145).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!