Zonnepanelen Zuiderwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Zuiderwoude? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Zuiderwoude!

zonnepanelen installateur 1153
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuiderwoude april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.waterland.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Waterland. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Waterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Zuiderwoude
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zuiderwoude kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is het belastingvoordeel al €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 600.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zuiderwoude variëren tussen de €5200 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron betaal je hiervoor wel €630 (tarief april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Zuiderwoude bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3625 – €4500€430
2296011€5225 – €5700€550
3320015€6000 – €6050€750
4416017€6450 – €6750€890
5451020€6900 – €7175€1010
6488023€7475 – €7875€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Zuiderwoude vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuiderwoude is 3060 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zuiderwoude?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuiderwoude

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zuiderwoude vergelijken? Door middel van het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Zuiderwoude.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuiderwoude op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!