Zonnepanelen Monnickendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Monnickendam? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Via zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website check je bruikbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Monnickendam!

zonnepanelen installateur 1141
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1141
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Monnickendam juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.waterland.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Waterland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Waterland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Monnickendam
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Monnickendam bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan pak je al €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 800.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Monnickendam zitten vaak tussen de €4600 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Monnickendam kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3400 – €4350€400
2292011€5300 – €5625€500
3333014€5975 – €6125€800
4390016€6475 – €6725€890
5435020€7025 – €7300€960
6500023€7575 – €7850€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Monnickendam ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Monnickendam is 3060 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Monnickendam?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-monnickendam

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Monnickendam vergelijken? Met het advies hieronder tref jij zonder problemen een deskundige aanbieder in de buurt. Diverse adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Monnickendam.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Monnickendam op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1140, 1141).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!