Zonnepanelen Ilpendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ilpendam? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je samengestelde informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ilpendam!

zonnepanelen installateur 1452
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ilpendam juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.waterland.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Waterland. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waterland zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Ilpendam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ilpendam kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5600), dan pak je al €1176. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ilpendam liggen tussen de €4900 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €607,5 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ilpendam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3500 – €4500€420
2279012€5175 – €5900€525
3353016€5925 – €6150€700
4390017€6350 – €6800€920
5455019€7000 – €7250€1010
6508023€7425 – €8000€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Ilpendam vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ilpendam bedraagt 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ilpendam?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ilpendam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ilpendam vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Ilpendam.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ilpendam op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1452).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!