Zonnepanelen Uitdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Uitdam? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref jij samengestelde tips over zonnepanelen kopen in Uitdam!

zonnepanelen installateur 1154
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1154
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uitdam juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.waterland.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waterland. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Waterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Uitdam
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Uitdam bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4875), dan is het voordeel al €1023,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Uitdam zitten vaak tussen de €5300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Uitdam is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3400 – €4500€410
2287013€5175 – €5850€650
3338016€5925 – €6225€875
4402016€6400 – €6725€880
5466020€7100 – €7225€1030
6515021€7675 – €8050€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Uitdam ontdek je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uitdam is 3060 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Uitdam?

Puur voor PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uitdam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Uitdam vergelijken? Op basis van onze stappenplan vind jij moeiteloos een deskundige installateur in jouw omgeving. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer duidelijk het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo erkend zonnepanelen advies in Uitdam.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Uitdam op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1154).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!