Zonnepanelen Watergang kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Watergang? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij uitgebreide raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Watergang!

zonnepanelen installateur 1454
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1454
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Watergang april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.waterland.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Waterland. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Watergang
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Watergang zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan is jouw winst al €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Watergang zitten vaak tussen de €4900 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Nuon betaal je al snel €609,75 (prijspeil april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Watergang is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120506€3625 – €4225€410
2306011€5025 – €5600€625
3343015€6050 – €6175€825
4419018€6525 – €6775€950
5448020€6975 – €7250€970
6512021€7400 – €7900€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Watergang tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Watergang bedraagt 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Watergang?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-watergang

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Watergang vergelijken? Met onze stappenplan tref je in korte tijd een goede aanbieder in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Watergang.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waterland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Watergang op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1454).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!