Zonnepanelen Est kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Est? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze website ontdek jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Est!

zonnepanelen installateur 4185
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4185
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Est juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.neerijnen.nl vind jij de spelregels in de gemeente Neerijnen. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts noemen we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Neerijnen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Est
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Est kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan pak je al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 750.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Est komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron betaal je al snel €636,75 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Est kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3525 – €4500€430
2309012€5300 – €5900€550
3360014€6025 – €6025€850
4384017€6525 – €6800€900
5467019€6925 – €7125€990
6500021€7700 – €7900€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Est ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Est bedraagt 3610 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Est?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-est

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Est vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vind jij in korte tijd een uitstekende expert in de regio. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort huis. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Est.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Est op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4185).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!