Zonnepanelen Hellouw kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hellouw? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website tref je praktische raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hellouw!

zonnepanelen installateur 4174
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4174
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hellouw juli 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.neerijnen.nl vind je de spelregels in de gemeente Neerijnen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Neerijnen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hellouw
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hellouw zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 750.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hellouw komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie betaal je al snel €625,5 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hellouw kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119607€3575 – €4250€400
2270012€5025 – €5875€650
3342014€5925 – €6275€725
4404018€6450 – €6800€890
5464019€6900 – €7200€980
6513022€7475 – €8000€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Hellouw vind je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hellouw is 3610 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hellouw?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hellouw

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hellouw vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref je moeiteloos een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Sommige installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Hellouw.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hellouw op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4174).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!