Zonnepanelen Ophemert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Ophemert? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Via krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool check jij waardevolle adviezen over zonnepanelen kopen in Ophemert!

zonnepanelen installateur 4061
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4061
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ophemert april 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.neerijnen.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Neerijnen. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Neerijnen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ophemert
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ophemert kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4825), dan loopt dit al op tot €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ophemert liggen tussen om en nabij de €4700 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Oxxio betaal je al snel €659,25 (vergoeding april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ophemert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3400 – €4500€380
2274013€5025 – €5775€550
3353015€5975 – €6075€775
4417016€6350 – €6825€940
5448019€6975 – €7225€1010
6496021€7500 – €8150€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Ophemert bekijk jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ophemert bedraagt 3610 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ophemert?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ophemert

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ophemert vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan interessant zonnepanelen advies in Ophemert.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ophemert op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Dan mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4060, 4061, 4064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!