Zonnepanelen Heesselt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Heesselt? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze pagina doorzoek jij samengestelde info die helpen bij zonnepanelen kopen in Heesselt!

zonnepanelen installateur 4063
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4063
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heesselt juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.neerijnen.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Neerijnen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Neerijnen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Heesselt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Heesselt kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heesselt variëren tussen de €4900 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Heesselt kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3525 – €4250€390
2280013€5200 – €5850€550
3346016€6100 – €6250€775
4397017€6425 – €6775€910
5470019€7000 – €7200€980
6496021€7650 – €8025€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Heesselt achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heesselt is 3610 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Heesselt?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heesselt

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Heesselt vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind je binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Heesselt.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heesselt op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4063).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!