Zonnepanelen Varik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Varik? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker vind jij waardevolle toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Varik!

zonnepanelen installateur 4064
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4064
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Varik april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.neerijnen.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Neerijnen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Neerijnen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Varik
Direct zonnepanelen bestellen? In Varik kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan pak je al €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Varik zitten vaak tussen de €4800 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €666 (kosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Varik bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3475 – €4400€410
2307013€5300 – €5675€625
3344014€5925 – €6100€825
4411017€6450 – €6600€890
5448020€6900 – €7275€1010
6481023€7625 – €8200€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Varik achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Varik is 3610 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Varik?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-varik

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Varik vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een betrouwbare aanbieder in jouw streek. Tal van adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Varik.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Varik op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!