Zonnepanelen Waardenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Waardenburg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze website doorzoek je praktische adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Waardenburg!

zonnepanelen installateur 4181
 • Een lagere energierekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4181
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waardenburg april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.neerijnen.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Neerijnen. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Neerijnen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Waardenburg
Direct zonnepanelen bestellen? In Waardenburg zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan is het voordeel al €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Waardenburg liggen tussen om en nabij de €4500 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €632,25 (prijs april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Waardenburg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3400 – €4250€410
2296012€5200 – €5675€550
3333015€5925 – €6225€700
4390017€6450 – €6600€910
5432020€6925 – €7225€1030
6500023€7625 – €7975€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Waardenburg ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waardenburg is 3610 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Waardenburg?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waardenburg

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Waardenburg vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een professionele installateur in de buurt. Veel bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Waardenburg.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van installateurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waardenburg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4180, 4181).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!