Zonnepanelen Haaften kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Haaften? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze website doorzoek jij samengestelde info die helpen bij zonnepanelen kopen in Haaften!

zonnepanelen installateur 4175
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4175
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haaften april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.neerijnen.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Neerijnen. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Neerijnen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Haaften
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Haaften zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 500.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Haaften komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je hiervoor wel €627,75 (tarief april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Haaften kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3700 – €4250€420
2283012€5075 – €5875€500
3344016€5975 – €6050€750
4408017€6500 – €6675€910
5454019€7075 – €7250€1030
6508021€7550 – €7850€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Haaften bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haaften is 3610 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Haaften?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haaften

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Haaften vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Haaften.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificering (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haaften op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 4175).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!