Zonnepanelen Opijnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Opijnen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website bekijk je veelzijdige gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Opijnen!

zonnepanelen installateur 4184
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Los van de energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4184
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Opijnen juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.neerijnen.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Neerijnen. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Neerijnen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Opijnen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Opijnen zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan pak je al €1170,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Opijnen schommelen tussen de €5000 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Nuon betaal je hiervoor wel €634,5 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Opijnen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3600 – €4250€410
2296011€5000 – €5825€525
3322015€6000 – €6050€700
4401017€6325 – €6650€890
5447019€7000 – €7225€990
6505023€7700 – €7950€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Opijnen ontdek je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opijnen is 3610 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Opijnen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-opijnen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Opijnen vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Opijnen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Opijnen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4184).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!