Zonnepanelen Tuil kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Tuil? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze website ontdek jij bruikbare aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Tuil!

zonnepanelen installateur 4176
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4176
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tuil juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.neerijnen.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Neerijnen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Neerijnen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Tuil
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Tuil kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 600.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Tuil komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron betaal je hiervoor wel €630 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Tuil kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3675 – €4200€440
2298011€5150 – €5800€650
3332016€6050 – €6150€750
4404016€6550 – €6675€900
5462019€6950 – €7275€1020
6480021€7550 – €8025€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Tuil tref je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tuil is 3610 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Tuil?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tuil

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Tuil vergelijken? Via het advies hieronder kies je in korte tijd een erkende installateur in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het soort woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Tuil.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tuil op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4176).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!