Zonnepanelen Moerdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Moerdijk? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze tool doorzoek je waardevolle details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Moerdijk!

zonnepanelen installateur 4781
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4781
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Moerdijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.moerdijk.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Moerdijk. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Moerdijk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Moerdijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Moerdijk bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan is jouw winst al €1097,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Moerdijk liggen tussen om en nabij de €4800 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Qurrent betaal je hiervoor wel €652,5 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Moerdijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3675 – €4475€420
2305013€5125 – €5650€675
3353014€5975 – €6025€750
4380017€6325 – €6775€940
5431020€7025 – €7200€1020
6486022€7450 – €7975€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Moerdijk lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moerdijk bedraagt 3250 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Moerdijk?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-moerdijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Moerdijk vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een professionele aanbieder in je woonplaats. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Moerdijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Moerdijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4780, 4781, 4782).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente