Zonnepanelen Rucphen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Rucphen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij praktische details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rucphen!

zonnepanelen installateur 4715
 • Een lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4715
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rucphen juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.rucphen.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rucphen. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Rucphen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Rucphen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rucphen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan pak je al €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rucphen variëren tussen de €4700 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Rucphen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117607€3700 – €4225€380
2294011€5100 – €5750€650
3354016€5950 – €6075€875
4390017€6550 – €6850€930
5462019€6950 – €7200€970
6496023€7550 – €8075€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Rucphen tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rucphen bedraagt 3730 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Rucphen?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rucphen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rucphen vergelijken? Op basis van onze stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in de regio. Sommige installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Rucphen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Rucphen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rucphen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4715).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente