Zonnepanelen Standdaarbuiten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Standdaarbuiten? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze website lees je toepasbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Standdaarbuiten!

zonnepanelen installateur 4758
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4758
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Standdaarbuiten juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.moerdijk.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Moerdijk. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Moerdijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Standdaarbuiten
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Standdaarbuiten kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan is jouw winst al €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Circa 700.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Standdaarbuiten zitten vaak tussen de €4600 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Nuon betaal je daarvoor zo’n €659,25 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Standdaarbuiten kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3525 – €4225€440
2307011€5025 – €5750€550
3343015€5925 – €6125€775
4408016€6550 – €6750€900
5468020€6900 – €7175€1030
6520021€7650 – €8100€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Standdaarbuiten achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Standdaarbuiten is 3250 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Standdaarbuiten?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-standdaarbuiten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Standdaarbuiten vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vind jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in de regio. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Standdaarbuiten.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Standdaarbuiten op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4758).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!