Zonnepanelen Heijningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Heijningen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze pagina ontdek je omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Heijningen!

zonnepanelen installateur 4794
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4794
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heijningen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.moerdijk.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Moerdijk. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Moerdijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Heijningen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Heijningen bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heijningen liggen tussen om en nabij de €4800 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Heijningen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3550 – €4225€410
2293012€5200 – €5775€625
3338016€5925 – €6225€850
4420018€6525 – €6600€930
5469019€7075 – €7225€970
6509023€7650 – €7925€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Heijningen tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heijningen bedraagt 3250 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heijningen?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heijningen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Heijningen vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies je vandaag nog een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het type woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Heijningen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Heijningen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4671, 4794).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!