Zonnepanelen Halderberge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Halderberge? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze vergelijker tref jij praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Halderberge!

zonnepanelen installateur 4731
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Halderberge juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.halderberge.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Halderberge. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Halderberge zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Halderberge
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Halderberge bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan loopt dit al op tot €1044,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Halderberge schommelen tussen de €5100 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Oxxio betaal je al snel €630 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Halderberge is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3550 – €4250€410
2293013€5025 – €5650€525
3321015€6100 – €6125€725
4412016€6400 – €6625€910
5465020€6950 – €7300€1030
6511022€7400 – €7875€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Halderberge check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halderberge bedraagt 3240 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Halderberge?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-halderberge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Halderberge vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare expert in je postcoderoos. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Halderberge.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Halderberge.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Halderberge op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4730, 4731, 4751).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente