Zonnepanelen Zevenbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zevenbergen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Via het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via deze pagina check je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zevenbergen!

zonnepanelen installateur 4761
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4761
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zevenbergen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.moerdijk.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Moerdijk. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Moerdijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Zevenbergen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Zevenbergen bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan loopt dit al op tot €987. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Grofweg 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zevenbergen fluctueren tussen de €4500 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Vandebron betaal je al snel €663,75 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zevenbergen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3450 – €4250€390
2284011€5200 – €5600€600
3335014€6000 – €6075€725
4407018€6500 – €6725€910
5450020€6925 – €7200€990
6501021€7550 – €8050€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Zevenbergen check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zevenbergen is 3250 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Zevenbergen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zevenbergen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Zevenbergen vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten tref je in een zeer korte periode een uitstekende expert in je postcoderoos. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Zevenbergen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zevenbergen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van panelen in de buurt (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4760, 4761, 4762).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!