Zonnepanelen Tholen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Tholen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze website bekijk jij waardevolle details die helpen bij zonnepanelen kopen in Tholen!

zonnepanelen installateur 4691
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tholen juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.tholen.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Tholen. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Tholen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Tholen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Tholen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 650.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Tholen komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of NLE betaal je hiervoor wel €672,75 (vergoeding juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Tholen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117706€3625 – €4200€440
2282012€5100 – €5700€675
3345015€5950 – €6250€875
4402017€6325 – €6675€920
5452019€6900 – €7250€980
6500022€7575 – €8050€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tholen zie je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tholen is 2960 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Bijna alle consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Tholen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tholen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Tholen vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een professionele expert in je postcoderoos. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo relevant zonnepanelen advies in Tholen.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tholen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4690, 4691).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente