Zonnepanelen Zevenbergschen Hoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zevenbergschen Hoek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Dankzij krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van deze pagina check je uitgebreide info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zevenbergschen Hoek!

zonnepanelen installateur 4765
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4765
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zevenbergschen Hoek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.moerdijk.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Moerdijk. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Moerdijk zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zevenbergschen Hoek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zevenbergschen Hoek kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan pak je al €992,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zevenbergschen Hoek fluctueren tussen de €5200 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €666 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Zevenbergschen Hoek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3675 – €4425€390
2307012€5075 – €5650€575
3327016€5975 – €6250€725
4415016€6350 – €6700€940
5430019€6925 – €7250€1020
6497023€7425 – €7925€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Zevenbergschen Hoek achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zevenbergschen Hoek bedraagt 3250 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Zevenbergschen Hoek?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zevenbergschen-hoek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zevenbergschen Hoek vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een uitmuntende specialist in jouw streek. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Zevenbergschen Hoek.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zevenbergschen Hoek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4765).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!