Zonnepanelen Langeweg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Langeweg? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Middels zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze website lees jij praktische aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Langeweg!

zonnepanelen installateur 4772
 • Een lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4772
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langeweg juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.moerdijk.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Moerdijk. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Moerdijk zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Langeweg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Langeweg bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Langeweg liggen tussen om en nabij de €4000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Qurrent betaal je hiervoor wel €668,25 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Langeweg kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3675 – €4200€380
2302011€5175 – €5900€625
3355016€5900 – €6125€700
4382017€6425 – €6700€920
5453020€7025 – €7125€980
6483021€7675 – €8125€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Langeweg check jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langeweg is 3250 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Langeweg?

Voor de installatie van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langeweg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Langeweg vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in je postcodegebied. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Langeweg.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Langeweg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4771, 4772).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!