Zonnepanelen Klundert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Klundert? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker check je samengestelde tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Klundert!

zonnepanelen installateur 4791
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4791
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klundert april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.moerdijk.nl check jij de spelregels in de gemeente Moerdijk. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Moerdijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Klundert
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Klundert kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 650.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Klundert komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €670,5 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Klundert is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121008€3450 – €4475€440
2296013€5175 – €5775€625
3322014€6000 – €6075€775
4416017€6350 – €6850€910
5455020€6900 – €7250€980
6485023€7450 – €8200€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Klundert check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klundert is 3250 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Klundert?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klundert

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Klundert vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies jij in enkele stappen een professionele vakman in je postcodegebied. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Klundert.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Klundert op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4790, 4791).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!