Zonnepanelen Noordhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Noordhoek? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker lees je toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Noordhoek!

zonnepanelen installateur 4759
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordhoek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.moerdijk.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Moerdijk. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Moerdijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Noordhoek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Noordhoek kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan is het voordeel al €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Noordhoek variëren tussen de €4100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Noordhoek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3550 – €4275€400
2283011€5100 – €5725€600
3359016€6075 – €6025€750
4394018€6300 – €6725€900
5449019€7025 – €7225€1000
6518021€7475 – €8200€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Noordhoek check je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordhoek bedraagt 3250 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Noordhoek?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordhoek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Noordhoek vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek jij in korte tijd een uitmuntende monteur in je postcodegebied. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Noordhoek.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Noordhoek op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4759).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!