Zonnepanelen Steenbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Steenbergen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij handige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Steenbergen!

zonnepanelen installateur 4651
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4651
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steenbergen oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.steenbergen.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Steenbergen. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Steenbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Steenbergen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Steenbergen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 550.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Steenbergen variëren tussen de €5100 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €681,75 (kosten oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Steenbergen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3425 – €4325€380
2270012€5025 – €5850€650
3333014€6050 – €6200€800
4409017€6525 – €6725€880
5466019€7000 – €7200€1030
6498021€7675 – €7850€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Steenbergen vind jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenbergen is 3270 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Steenbergen?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steenbergen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Steenbergen vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in jouw streek. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Steenbergen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Steenbergen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Steenbergen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4650, 4651, 4652, 4756).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente