Zonnepanelen Roosendaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Roosendaal? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Gezien gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze website vind je omvangrijke aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Roosendaal!

zonnepanelen installateur 4701
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4701
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roosendaal juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.roosendaal.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Roosendaal. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Roosendaal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Roosendaal
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Roosendaal kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan is jouw winst al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 550.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Roosendaal liggen tussen om en nabij de €4300 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €666 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Roosendaal kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3675 – €4425€380
2276011€5275 – €5900€675
3357015€5950 – €6275€800
4416017€6350 – €6600€890
5464019€6975 – €7275€990
6512023€7525 – €7850€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Roosendaal check jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roosendaal bedraagt 2990 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Roosendaal?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roosendaal

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Roosendaal vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind je in een zeer korte periode een uitstekende installateur in jouw omgeving. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Roosendaal.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Roosendaal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Roosendaal op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een project in je eigen buurt (Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente