Zonnepanelen Willemstad kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Willemstad? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde details die helpen bij zonnepanelen kopen in Willemstad!

zonnepanelen installateur 4797
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4797
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Willemstad juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.moerdijk.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Moerdijk. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Moerdijk zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Willemstad
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Willemstad zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan pak je al €1023,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 750.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Willemstad liggen tussen om en nabij de €5300 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Willemstad kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3550 – €4325€410
2291011€5150 – €5625€575
3335014€6000 – €6225€850
4408018€6450 – €6625€950
5456020€7025 – €7225€1020
6517023€7700 – €7850€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Willemstad vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Willemstad is 3250 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Willemstad?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-willemstad

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Willemstad vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Willemstad.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Willemstad op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4797).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!