Zonnepanelen Oudemolen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Oudemolen? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze website lees je handige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oudemolen!

zonnepanelen installateur 4796
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudemolen april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.moerdijk.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Moerdijk. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Moerdijk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Oudemolen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oudemolen kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oudemolen komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op circa 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oudemolen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3675 – €4375€380
2293012€5300 – €5600€650
3358016€6100 – €6175€700
4383018€6375 – €6750€880
5444020€7100 – €7300€1020
6499021€7625 – €7975€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Oudemolen lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudemolen is 3250 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Oudemolen?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudemolen

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oudemolen vergelijken? D.m.v. onze stappenplan tref je binnen enkele minuten een erkende expert in de buurt. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan erkend zonnepanelen advies in Oudemolen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oudemolen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 4796).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!