Zonnepanelen Fijnaart kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Fijnaart? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij handige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Fijnaart!

zonnepanelen installateur 4793
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4793
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Fijnaart juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.moerdijk.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Moerdijk. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Moerdijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Fijnaart
Direct zonnepanelen bestellen? In Fijnaart zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 550.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Fijnaart schommelen tussen de €5200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie betaal je al snel €672,75 (kosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Fijnaart kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3400 – €4200€410
2304013€5225 – €5825€650
3345016€6025 – €6050€750
4410017€6525 – €6775€890
5468019€6925 – €7275€970
6497022€7425 – €8025€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Fijnaart lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fijnaart is 3250 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Fijnaart?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-fijnaart

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Fijnaart vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een betrouwbare aanbieder in de buurt. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Fijnaart.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Moerdijk.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fijnaart op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4793).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!