Zonnepanelen Stevensweert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Stevensweert? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website tref jij samengestelde adviezen over zonnepanelen kopen in Stevensweert!

zonnepanelen installateur 6107
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6107
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stevensweert mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.gemeentemaasgouw.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Maasgouw. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Maasgouw zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Stevensweert
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Stevensweert kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5300), dan pak je al €1113. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Stevensweert zitten vaak tussen de €4100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron betaal je al snel €668,25 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Stevensweert kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3550 – €4300€410
2309013€5025 – €5600€550
3344014€5950 – €6250€725
4391017€6425 – €6775€900
5437020€7075 – €7250€990
6502023€7650 – €7825€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Stevensweert vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stevensweert is 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Stevensweert?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stevensweert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Stevensweert vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs tref je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in de buurt. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de aard van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Stevensweert.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Stevensweert op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een regionaal project (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 6107).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!