Zonnepanelen Linne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Linne? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze vergelijker vind je bruikbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Linne!

zonnepanelen installateur 6067
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Linne mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentemaasgouw.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Maasgouw. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Maasgouw kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Linne
Direct zonnepanelen bestellen? In Linne kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 750.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Linne komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pakweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €621 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Linne kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3625 – €4350€390
2290012€5025 – €5675€550
3320016€5950 – €6100€875
4400018€6475 – €6725€950
5458020€7000 – €7125€960
6483022€7575 – €8075€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Linne zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Linne is 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Linne?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-linne

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Linne vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek je binnen enkele minuten een goede specialist in je postcoderoos. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Linne.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Linne op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6067).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!