Zonnepanelen Maasbracht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Maasbracht? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website check jij handige details aangaande zonnepanelen kopen in Maasbracht!

zonnepanelen installateur 6051
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasbracht mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.gemeentemaasgouw.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Maasgouw. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Maasgouw kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Maasbracht
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Maasbracht zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan is het belastingvoordeel al €981,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,06 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Maasbracht variëren tussen de €4200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Maasbracht bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3475 – €4425€390
2289013€5075 – €5825€525
3330014€5925 – €6075€850
4394018€6525 – €6600€910
5456019€6950 – €7200€1030
6498022€7700 – €8050€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Maasbracht ontdek je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasbracht is 3380 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maasbracht?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasbracht

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Maasbracht vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies je zonder problemen een uitmuntende aanbieder in jouw streek. Verschillende monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maasbracht.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Maasbracht op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6050, 6051).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!