Zonnepanelen Thorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Thorn? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze vergelijker vind je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Thorn!

zonnepanelen installateur 6017
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6017
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Thorn mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.gemeentemaasgouw.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Maasgouw. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Maasgouw kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Thorn
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Thorn kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5650), dan is het belastingvoordeel al €1186,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 500.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Thorn komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €672,75 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Thorn bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3475 – €4475€420
2282011€5225 – €5875€675
3353014€5925 – €6175€750
4389017€6325 – €6800€910
5468020€6975 – €7275€1020
6490021€7625 – €7850€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Thorn tref jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thorn bedraagt 3380 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste investeerders installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Thorn?

Voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-thorn

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Thorn vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek je vandaag nog een deskundige specialist in jouw streek. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het type woning. Het type dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Thorn.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Thorn op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 6017).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!