Zonnepanelen Wessem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wessem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker lees je praktische info over zonnepanelen kopen in Wessem!

zonnepanelen installateur 6019
 • Een kleiner energiecontract.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wessem mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.gemeentemaasgouw.nl vind je de spelregels in de gemeente Maasgouw. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Maasgouw zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wessem
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wessem bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan pak je al €1191,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wessem fluctueren tussen de €4100 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE betaal je hiervoor wel €675 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wessem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3400 – €4400€380
2280011€5275 – €5850€525
3323015€6025 – €6200€800
4405018€6550 – €6600€890
5458020€7000 – €7200€980
6501021€7400 – €8125€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Wessem lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wessem bedraagt 3380 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Wessem?

Voor het laten leggen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wessem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wessem vergelijken? D.m.v. onderstaande tips kies jij in enkele stappen een betrouwbare monteur in jouw streek. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Wessem.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wessem op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6019).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!